Ga naar hoofdinhoud

Ligging van Casa Pescaria

De Algarve

De algarve strekt zich uit over het hele zuiden van Portugal. De kustlijn , meer dan 200 km lang , is vele malen verkozen tot de mooiste van Europa West-Algarve met zijn gekende kliffen , Oost – Algarve met zijn langgerekte zandstranden en het Parque Natural de Ria Formosa. Dit park strekt zich uit van Faro tot Tavira . Het is een lagunegebied met zandbanken , dennenbossen , moerassen , zoutwatermeren , zoutpannen en talloze eilandjes die je enkel per boot kan bereiken. Je spot er oa flamingos , zeepaardjes, vele vogelsoorten en diverse flora.

Een paradijs met vele stranden , weg van het massatoerisme.

Santa Luzia

Ontstaan in 1557 en gewijd aan de patroonheilige. De geschiedenis van het dorp is altijd verbonden geweest met de zee. Aanvankelijk door het vissen, en vanaf 1842 tot halverwege de 20° eeuw , met het verschijnen van Armacao de Aarril , ook de tonijnvangst.
Vanaf 1927 begonnen vissers octopus te vangen met emmers en potten , een feit dat Santa Luzia tot op de dag van vandaag wordt beschouwd als de hoofdstad van de octopus.
Vandaag de dag , nog steeds een typisch visserskarakter , leeft het ook van toerisme .

Santa Luzia telt 3 stranden :

1) Praia da Terra Estreita : ligt voor Santa Luzia , is een rustig en ongerept strand . Bereikbaar met de ferryboot vanaf de boulevard. Een langgerekt strand , met strandbar , verhuur ligstoelen , toegankelijk voor mensen met mobiele beperking en verschillende watersport verhuurmogelijkheden .

2) Praia Barril : ligt 2 km van Santa Luzia . Bereikbaar via een voetpad door de Ria Formosa of met het treintje , een oude locomotief. Praia Barril is het alom gekende strand met het ankerkerkhof Ancoras. Voor het strand zijn de oude tonijnvissershuisjes omgebouwd tot commercieel gebied. Je vind er het tonijnvisserijmuseum , restaurants , souvenierswinkels en cafes .Praia Barril heeft een lang zandstrand en een groot duinengebied . Doorlopend naar rechts is er op 1.5 km het naturistenstrand: Praia do Homen Nu .

3) Ilha Tavira : bereikbaar met de ferryboot vanaf de Quatro Aquas pier aan de zoutvlakten ten oosten van Tavira. Het eiland telt verschillende zomerhuisjes , camping , restaurants en bars . Ook is er een klein dennenbos , thuishaven van de kameleon. Aan de andere kant van het eiland , die uitkijkt op het estuarium , genieten kinderen van het warme , stille water aan de lagune , evenals de construkties op de pier die springduiken mogelijk maakt .

In de omgeving

Tavira 4 km
Voor velen zeker een bezoek / dagtrip waard . Doorheen de stad stroomt de rivier Gilao : deze kan je oversteken via de oude romeinse brug , waarschijnlijk de meest gefotografeerde plek in de stad . Tavira zit vol van culturele en historische plekken, een kenmerkende architectuur met de typische vierzijdige daken en deuren met vlechtwerk. In de zomer bruist het van de verschillende festivals , markten met handgemaakte produkten, kunst en lekkernijen . Net zoals elders in de oost Algarve , kan je ook hier vertrekken met een bootje / ferry naar de prachtige eilandjes en het bekende strand Praia do Barril , bekend om zijn mooie strand en kerkhof voor oude ankers . Er is ook een museum en verscheidene restaurants en winkeltjes .

Moncarapacho 12 km
Centaal gelegen in de oost Algarve . Een gezellig dorp , welke haar charme weet te behouden Zet je neer op een terrasje op het pitoreske dorpspleintje tussen de locals en de toeristen .

Het dorp telt enkele kruideniers , een grote supermarkt , apotheek , postkantoor , bank en bankautomaten , bakkers , center de saude , krantenkiosk en vele cafetjes en restaurantjes . Dagdagelijks , behalve op zondag , is er een marktje waar je verse vis en groenten kan kopen . Ook is er elke eerste zondag van de maand een grote markt waar lokale handelaren en boeren hun produkten verkopen . Proef zeker eens de lokale frango piri-piri , kip met typische kruiden van de algarve en spoel het pikante door met een lokaal biertje of wijntje . Op elke markt zie je deze grote bbq ’s staan en is een mooie lekkere afsluiter van je marktbezoek Een bijzondere trekpleister in Moncarapacho is de olijfkwekerij Monta Rosa . Ze houden rondleidingen en proeverijen

Fuseta 12 km
Moncarapacho en Fuseta zijn fusie gemeenten . Fuseta is een charmant vissersdorp , gelegen ten zuiden van Moncarapachop en grenzend aan de Ria Formosa. In het hart van het dorp is er een gezellig dorpsplein met enkele cafeetjes , restaurants en lokale winkeltjes . Het is een mooie mix van locals , vissers en toeristen die gemoedelijk naast elkaar zitten te genieten . Fuseta staat ook bekend om de vele bbq restaurants langs de kade en de boulevard. Overal liggen de vers gevangen gambas , sardienen en vele vissoorten op je te wachten om op de grill gebakken te worden . Verser kun je je vis niet krijgen . Fuseta heeft 2 stranden ; Praia Da Fuseta aan het einde van kade met zijn vissersbootjes en de gekende strandbar met restaurant Borda d’Agua . Een fijn plek voor gezinnen met kinderen omdat het strand lang en ondiep is . Ook is er een mogelijkheid tot watersporten / verhuur / lessen bij Kite Cultuur Algarve ( aan het eind van de kade ) . Praia Ilha Da Fuseta : neem de ferryboot en laat je 5 min varen tot aan het strand met verschillende strandbarretjes . Je kan ook wandelen van dit strand tot 5 km verderop naar het eiland Ilha Da Armona

Faro 40 km
Hoofstad van de Algarve. Faro kent een markante geschiedenis en heeft een ommuurde oude binnenstad . Ook kent Faro een bruisend nachtleven en een gevarieerd aanbod van
culturele activiteiten

Olhao 20 km
Voor eeuwig verbonden met de zee en de visserij . Een stadje met een labyrint van huizen met dakterrassen en minaretten , een web van witte kubussen waaraan het de bijnaam Cidade Cubista te danken heeft . Overdag gekend om zijn traditionele markthallen , s’avonds een levendige plek om er op uit te gaan

In de Binnenland Oost Algarve

Trek erop uit en doe een road trip. Verken pitoreske dorpjes, proef van de lokale lekkernijen, wandel tussen de kurkeikenbomen. Zeker het ontdekken waard: Sao Bras de Alportel, Loule, Alte, Estoi, Castro Marim, Villa Real, Monto Gordo, Odeleite, Alcoutim, Santa Luzia, Cabanas, Cacela Velha…

Genieten in de Portugese Algarve?

Reserveer dan gelijk onze Casa!

Back To Top